Washington és New York állam is megtámadja Trump új beutazási rendeletét

külföld
2017 március 09., 21:39
comments 107

Hawaii után Washington és New York állam is jelezte, hogy megtámadja az új elnöki rendeletet is. Washington állam igazságügyi minisztere, Bob Ferguson kijelentette, hogy Trump elnök változtatásai egyáltalán nem orvosolták az alkotmányossági problémákat, amik az első rendeletnél is fentálltak, ezért ezúttal is a szövetségi bírósághoz fordul.

Ferguson bejelentését követően New York állam igazságügyi tárcájának vezetője, Eric Schneiderman is bejelentette, ők is megtámadják az elnöki rendelet, ami 

"ugyanolyan törvénytelen és alkotmányellenes, mint az eredeti rendelet volt". 

Az első, január végi elnöki rendeletet a Washington államban lévő Seattle egyik bírája függesztette fel, miután Washington és Minnesota állam pert indított. Donald Trump hétfőn aláírt és március 16-án életbe lépő új rendelete szerint hét helyett hat országra vonatkozna az átmeneti beutazási tilalom, és 

már nem élveznek pozitív elbírálást a muszlim országokból menekülni kényszerülő keresztények.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.