Eppel Márton, Holman Dávid és az egy hete magyar Vinicius Paulo is Storck keretében

futball
2017 március 10., 16:36
comments 56

Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette annak a 27 játékosnak a névsorát, akik március 19-től együtt készülnek Telkiben a válogatott március 25-i, Portugália elleni világbajnoki selejtezőre – írja a Nemzeti Sport.

Eppel Márton, a Honvéd csatára és a DVSC támadó középpályása, Holman Dávid újoncnak számítanak a keretben. Paulo Vinicius, a Videoton FC brazil védője a héten tett magyar állampolgársági vizsgát, Storck azonnal behívta a keretbe és így köszöntötte:

„Örömmel üdvözöljük azt a Vinicius Paulót a fedélzeten, aki már régóta Magyarországon él és futballozik, itt alapított családot is, és ha jól teljesít, a magyar nemzeti csapat lehetőséget kínál majd a számára, hogy visszaadja az országnak mindazt, amit a labdarúgástól és a szurkolóktól kapott.”

Nem kapott viszont meghívót Elek Ákos és Nikolics Nemanja, mert nemrégiben klubot váltottak. A kapitány úgy gondolja, nekik most az új közegbe való beilleszkedésre kell koncentrálniuk. Guzmics Richárd pedig sérülése miatt nem lesz kerettag.

Kleinheisler László, a Ferencváros középpályása eltiltás miatt nem játszhat Portugáliában, Storck ennek ellenére mégis küldött neki meghívót. Kleinheisler alapembere a válogatottnak, és Storck fontosnak tartja, hogy az összetartás jegyében a többiekkel edzzen, még akkor is, ha Lisszabonban biztosan nem játszhat majd.

Bernd Strock folyamatosan keresi a tehetséges fiatal játékosokat, így a keretbe az 1997-es születésű Sallai Rolandot és az 1995-ös Kalmár Zsoltot is meghívta.

A kerettagok teljes névsora:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:

Bese Barnabás (Le Havre)
Botka Endre (Ferencváros)
Fiola Attila (Videoton FC)
Hangya Szilveszter (Vasas FC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
Lang Ádám (Dijon)
Pintér Ádám (Greuther Fürth)
Vinicius Paulo (Videoton FC)

Középpályások:

Gera Zoltán (Ferencváros)
Holman Dávid (DVSC)
Kalmár Zsolt (Bröndby IF)
Kleinheisler László (Ferencváros)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Nagy Ádám (Bologna)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)
Németh Krisztián (Al-Garafa)
Priskin Tamás (Slovan B.)
Sallai Roland (Palermo)
Szalai Ádám (Hoffenheim)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.