Currygyilkos mosógépet dobott piacra Indiában a Panasonic

étel
2017 március 10., 13:25
comments 144

Extra, currymosó funkcióval turbozótt mosógépet dobott piacra Indiában a Panasonic. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van a gépen egy curry gomb, ami a csípős foltok eltávolítását célozza meg. A cég szerint nem nagyon volt más választásuk: olyan nehezedett rájuk a piaci vásárlóközönség részéről, hogy két évig tartó fejlesztésbe fogtak, mire sikerült kimunkálni a currygyilkos technológiát. 

A recept titkos, de annyit elárultak a fejlesztő, hogy a vízhőmérséklet, a folyás erőssége és az időtartam kombinálásával érték el az ideális hatást. Az újítás annyira bejött, hogy négy további funkciót is beleraktak az új masinába, köztük egy speciális programot a hajolaj hagyta nyomok (!) eltávolítására.

A cég most hasonló forradalomra készül az ázsiai piacon is, ahol értelmeszerűen jellegzetesen ázsiai folttípusokat távolítanak el. Valószínűleg szecsuáni és édes-savanyú funkcióval is készülnek. 

Indiában a lakosság 10 százalékának van csak otthon mosógépe, a többség természetesen kézzel mossa a currys ruhákat, de a piac nő, és a japán cég szeretné leuralni a piacot a dél-koreai konkurencia előtt. 5000 darab már elment, egy év alatt 30 ezret szeretne eladni a cég a deluxe mosógépből, ami alig 10 százalékkal kerül többe a hagyományos típusnál. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.