250 óra közmunkára ítélték a nolimpiás aktivistát lefejelő férfit

2017 március 10., péntek 10:55
76

250 óra közérdekű munkára és 50 ezer forint pénzbírságra ítélte az ügyészség azt a férfit, aki még február 11-én, a Nolimpia kampány hevében az LMP Rákóczi téri aláírásgyűjtő standjánál úgy döntött, hogy lefejel egy aktivistát. A hírről Ibolya Tibor fővárosi főügyész számolt be az MTI-nek.  

Izgalmas részleteket is megosztott az ügyész a levélben. Azt írja például, hogy az ittas állapotban lévő, 26 éves vádlott elhaladt a sértettek mellett, "nem a politikai tevékenységgel összefüggésben megjegyzést tett rájuk", egy másik standhoz lépett, ezután visszafordult, és bólintott. "A sértett hangosan segítséget kért, és hátrálni kezdett, azonban a támadó utána ment, és még egy alkalommal lefejelte" - írja a jelentés.  
 
A tettest súlyos testi sértés kísérlete miatt állították gyorsított eljárásban a bíróság elé, a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően megállapította meg a bűnösséget. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt