Meggyilkoltak és felgyújtottak egy magyar házaspárt Belize-ben

2017 március 10., péntek 6:19
75

Felismerhetetlenségig összeégett annak a magyar férfinek és nőnek a teste, akiket a belize-i Plancenciánál, egy autóút mellett találtak meg a helyi hatóságok egy kiégett Ford kisteherautóban. A helyi rendőrség szerint gyilkosság áldozatai lehetettek. 
A történet egyelőre elég zavaros, mert az autó egy oszlopnak ütközött, viszont egyik áldozat sem a sofőr helyén ült, a vezető feltehetőleg elmenekült, még keresik a rendőrök.

Az autó rendszámát is leszerelték, de a hatóság tudni véli, hogy az áldozatoknak nem volt közük a járműhöz. A helyi sajtó szerint a pár üzleti úton járhatott Közép-Amerikában, a nyomozók három helyi embert keresnek az esettel összefüggésben. 

A rendőrség szerint a házaspárt már a baleset előtt megölték, majd az ütközés után a sofőr rájuk gyújtotta a kocsit, mielőtt elmenekült. 

A történetről író Bors már kérte a Külügy tájékoztatását az ügyben, de ez eddig nem történt meg. 

Belize, ahogy a lap is megjegyzi, az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala szerint a harmadik legveszélyesebb hely a bolygón, 100 ezer emberre több mint 44 gyilkosság esik, de egyben közkedvelt offshore-célpont is, ahol az elmúlt években megugrott a magyar kötődésű vállalatok száma is. Itt fogták el tavaly decemberben a karcagi Kun-Mediátor Marcsikát is. (Bors)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt