Szijjártó: Nincs is menekültválság

POLITIKA
2017 március 10., 10:52

A külügyminiszter az olasz Corriere della Serának adott interjút, és az MTI szemléje szerint arról beszélt, hogy igazából nem is menekültek jönnek Európába, hanem gazdasági migránsok, ezért aztán menekültválságról nem is beszélhetünk, Magyarországnak pedig meg kell védenie határait.  

"Az embereket arra bátorító politika, hogy jöjjenek Európába, ellentétes az unió érdekeivel. A migránsokat a helyszínen kell segíteni, mielőtt útra kelnének" - mondta Szijjártó, aki szerint a menedékkérők gyakran "megérkeznek, kérelmet nyújtanak be, és azután eltűnnek". 

Miközben az MTI leadta ezt a szemlét, a 444-en épp vezető az a képgaléria, ami szerint több mint 45 ezren menekültek el az elmúlt tizenegy napban Moszulból.

Donald Trump és Orbán Viktor kapcsolatával összefüggésben Szijjártó azt mondta, hogy az új amerikai kormány "lehetőség" Magyarország számára, mert hasonlóan gondolkodik a bevándorlásról és Amerika várhatóan végre felhagy a "demokráciaexport" politikájával. 

A civil szervezetek vegzálásával kapcsolatban azt mondta még, hogy ezek "nem megválasztott" szervezetek, amelyek nem működnek átláthatóan, mégis megpróbálják befolyásolni a magyar politikát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.