Szijjártó: Nincs is menekültválság

A külügyminiszter az olasz Corriere della Serának adott interjút, és az MTI szemléje szerint arról beszélt, hogy igazából nem is menekültek jönnek Európába, hanem gazdasági migránsok, ezért aztán menekültválságról nem is beszélhetünk, Magyarországnak pedig meg kell védenie határait.  

"Az embereket arra bátorító politika, hogy jöjjenek Európába, ellentétes az unió érdekeivel. A migránsokat a helyszínen kell segíteni, mielőtt útra kelnének" - mondta Szijjártó, aki szerint a menedékkérők gyakran "megérkeznek, kérelmet nyújtanak be, és azután eltűnnek". 

Miközben az MTI leadta ezt a szemlét, a 444-en épp vezető az a képgaléria, ami szerint több mint 45 ezren menekültek el az elmúlt tizenegy napban Moszulból.

Donald Trump és Orbán Viktor kapcsolatával összefüggésben Szijjártó azt mondta, hogy az új amerikai kormány "lehetőség" Magyarország számára, mert hasonlóan gondolkodik a bevándorlásról és Amerika várhatóan végre felhagy a "demokráciaexport" politikájával. 

A civil szervezetek vegzálásával kapcsolatban azt mondta még, hogy ezek "nem megválasztott" szervezetek, amelyek nem működnek átláthatóan, mégis megpróbálják befolyásolni a magyar politikát.