A trumpista 4chanes trollsereg megalázó csapást mért Shia Labeouf performanszára

külföld
2017 március 11., 20:54
comments 423

A 4chan Trump-rajongó trolljai és az amerikai filmes/aktivista Shia Labeouf között egy ideje már zajlott egy küzdelem, ami azonban az elmúlt pár napban egészen új szintre lépett. 

Shia Labeouf pár művészbarátjával indította el a Trump ellen életrehívott "Nem tud megosztani minket" névre keresztelt élő streamet, melynek az lett volna a lényege, hogy bárki elmondhatja a kamerába, hogy ellen fog állni Trumpnak és nem hagyja, hogy a republikánus elnök megossza az amerikai társadalmat.

Az eseménysorozatot hamar kinézte magának a 4chan-színtér, és a streamek felvételének helyszínén elkezdtek Trump-párti tüntetők felbukkanni. Annyira sikeresek voltak a trollkodásban, hogy el tudták érni azt is, hogy a magából kivetkőző Labeoufot letartóztassák. Válaszul költöztetni kezdték a streamet, de a balhék nem maradtak el, Albuquerqueban még fegyverek is előkerültek. 

Labeouf és két kollégája végül új megoldáshoz folyamodott: elengedték az emberek megszólítását és helyette egy meg nem nevezett helyen felállítottak egy zászlót a Nem fog megosztani minket felirattal, és azt közvetítették, ahogy lobog az ég felé.

Alapból elég lehetetlen feladatnak tűnik megtalálni az Egyesült Államok területén egy ismeretlen helyen felállított zászlót, de az elszántság és a magas fiatalkori munkanélküliség együtt csodákra képes: a 4chan közösség elképesztő vadászatot indított. 

Az első nyomot az adta, hogy március 8-án Labeouf Greenville városában,Tennessee államban tűnt fel. Összevetve a környék időjárási adatait és a napnyugta helyi időpontját, a stream alapján is látszott, hogy a környéken lesz érdemes keresgélni. 

A netes trollok ezután további nyomok után indultak. Elég kézzelfogható segítség volt a repülők által hagyott kondenzcsíkok megfigyelése a streamen a zászló mögött, miután két repülőt is sikerült azonosítani így, már biztos volt, hogy Greenville városában van valahol a zászló. 

Amikor megvolt a harmadik repülő is, már ki tudták háromszögelni a területet, ami szóba jöhetett. De ez még mindig túl nagy volt, hogy átkutassák, így a csillagászathoz fordultak, és a csillagállásból próbáltak még pontosabb helyet belőni. Valamint kiküldtek egy furgonos alakot is, aki végigdudálta a környéket, közben pedig figyelték, hogy a streamben hallatszódik-e dudaszó. 

Minden nyom végül egy magánterületre mutatott, ahol a Tennessee állambeli 4chanesek meg is jelentek: miután behatoltak, elszedték a zászlót és a helyén egy Make America Great Again zászlót és egy Pepe, a békás pólót hagytak. 

Ugyan a legtöbben arra számítanak, hogy Labeouf performansza még nem ért véget, az biztos, hogy most komoly vereséget szenvedett a trollseregtől. (Heatst)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.