Az apokalipszis után használható nyílhoz keresett valóságshowban befektetőket Trump új kinevezettje

külföld
2017 március 11., 17:32
comments 135

Újabb nevekkel bővült a héten a Fehér Ház stábja, a ProPublica részletes cikkben mutatta be a Trump-adminisztráció új tagjait. Közülük mi most csak egyetlen személyre, Jon Perdue-ra koncentrálunk, mert személye bőven túlmutat egy átlagos politikusén. 

Perdue önjelölt gerilla-hadviselés szakértő, egy viszonylag ismeretlen biztonságpolitikai think tank elemzője, írt egy könyvet is, amiben a dél-amerikai radikális mozgalmak és a közel-keleti terrorizmus kapcsolatát vizsgálta. Egyszer egy cikke még a Breitbarton is megjelent. 

Ennél is fontosabb viszont, hogy Perdue valóságshow szereplő, a CNBC-n futó Make Me a Millionaire Inventor című műsorban vett részt. Hasonló műsor évekkel korábban Magyarországon is futott: emberek bemutathatják a találmányaikat befektetőknek, és remélhetik, hogy sikerül elég pénzt összeszedniük a gyártáshoz. 

Perdue nem aprózta el a dolgot: mint mondta, mivel korábban összeomló társadalmakat tanulmányozta, megfigyelte, milyen eszközökkel élnek az ezekben élő emberek, akik egyszerűen csak túl akarnak élni és meg akarják védeni magukat. 

Ebből született meg a Packbow nevű találmány, ami egyszerre egy íj és egy nyíl, beleépített iránytűvel, teleszkópos bottal, ami sátorrúdként és horgászásra is használható. 

„Megtörtént a legrosszabb. Mindig tudtad, hogy lehetséges, de sosem álmodtad volna, hogy ilyen hamar lesz. Az áramvezetékeknek vége, káosz vesz körbe. Nincs sok időd, csak pár dolgot tudsz magaddal vinni. És ahogy az ajtó felé tartasz, felkapod a Pack Bow-t. 

Sosem tudhatod, mi vár rád. De a Pack Bow-val nagyobb esélyed van, hogy túléld.”

hirdetik a termék honlapján. Perdue amúgy a pénzügyminisztérium különleges asszistense lesz, szakértelme nyilván jön majd például egy zombiapokalipszis után. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.