Síita zarándokokat robbantottak fel Damaszkuszban

külföld
2017 március 12., 12:03
A szombati robbantás helyszíne a megrongált buszokkal és az áldozatok vérével. AFP PHOTO / Louai Beshara
photo_camera A szombati robbantás helyszíne a megrongált buszokkal és az áldozatok vérével. AFP PHOTO / Louai Beshara

74-re emelkedett a szombaton, Damaszkusz egyik síita szent helyénél elkövetett páros merénylet halálos áldozatainak száma. Az áldozatok közül 43-an Irakból érkezett síita zarándokok voltak.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű brit civilszervezet értesülései szerint a zarándokok mellett 11 járókelő, illetve a rezsim rendfenntartó erőinek húsz tagja is életét vesztette.

Nyolc gyermek is áldozatául esett a merényleteknek.

A páros robbantás a terroristák kipróbált és bevállt módszerét követte. Előbb egy autóba rejtett pokolgép robbant a zarándokok busza mellett, majd egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az áldozatok segítségére sietők között.

A támadásért egyelőre még egy ismert csoport sem vállalta a felelősséget. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.