Szili Katalinnal ünnepeltek a dél-franciaországi magyarok

POLITIKA
2017 március 12., 16:14

Szombat délután tartotta március 15-ei ünnepségét a dél-franciaországi Cote d,Azur-i Francia-Magyar Egyesület Nizzában, amin Szili Katalin miniszterelnöki megbízott is részt vett. Az Országgyűlés volt elnöke az anyanyelv megtartásának fontosságáról beszélt. 

"Anyanyelvünk a legmozdíthatóbb s egyben a legmozdíthatatlanabb haza, amelyben nemzetünk tovább él, visszük magunkkal bárhol is élünk a világban, s amellyel átadhatjuk az utókornak az értékeinket, a hagyományainkat, vagyis a magyar kultúránkat, az identitásukat. 1848 a szabadság és függetlenség ünnepe, ami üzenet Európának, hogy magyarságunkat szabadon kívánjuk megélni közösségként és egyénenként a Kárpát-medencében és a diaszpórában,"

mondta Szili, aki a Provence-i Magyar Egyesülethez is ellátogatott, majd megbeszélést folytatott Pierre Vasarely tiszteletbeli konzullal a Vasarely Alapítványnál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.