Vaddisznók vették át az uralmat Fukushima környékén

atomenergia
2017 március 12., 09:23

Elárasztották a vaddisznók a fukusimai atomkatasztrófát követően kiürített japán városokat, a hat év után hamarosan visszatérő lakók aggódnak a portyázó csordák miatt.

Akárcsak Csernobilben, a szennyezett japán övezetben is népes vadszaporulat vette birtokba az elnéptelenedett területet.

A 2011-es katasztrófa után állatok százai érkeztek a környező hegyekből, hogy Namie tengerparti város üres utcáin és elhagyatott hátsó kertjeiben élelem után kutassanak.

"Nem teljesen világos, kik a város urai, az emberek vagy a vadak. Ha nem szabadulunk meg tőlük és nem vesszük át az irányítást, a helyzet még jobban elvadulhat és lakhatatlanná válhat a város"
- mondta Baba Tamocu, a város polgármestere.

link Forrás

Március végén Japán feloldja az evakuálási rendeletet az atomreaktortól mindössze 4 kilométerre lévő Namie egyes részeire és három másik városra vonatkozóan.

A közeli Tomioka városban egy 13 fős vadászcsapat lövi ki a vaddisznókat, amelyekről ismert, hogy hajlamosak bizonyos esetekben az emberre támadni. Hetente kétszer harminc ketreccsapdát helyeznek ki, rizsliszttel csalogatva oda a vadakat.

Namie egykori 21 500 lakosának több mint a fele döntött úgy, hogy nem tér vissza a városba. (MTI - Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.