Hat év alatt 320 ezren vesztették életüket Szíriában

külföld
2017 március 13., 11:27
comments 121

A héten lesz a hatodik évfordulója annak a tüntetésnek, amiből kifejlődött a szíriai háború. A hatodik éve tartó konfliktusban a londoni civilszervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) legfrissebb összesítése szerint mostanáig

321 358-an vesztették életüket.

A szervezet összesítései szerint a tavaly decemberi tűzszünet óta kilencezren vesztették életüket. Jellemző a helyzetre, hogy még ez is eredménynek számít, mert jelentős lassulás a korábbiakhoz képest.

Az OSDH összesítései szerint a harcokban 96 ezer civil, köztük több mint 17,5 ezer gyerek és 11 ezer nő vesztette életét. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.