Hivatalosan is megszületett a háromszülős családmodel Amerikában

külföld
2017 március 13., 10:13
comments 52

Példa nélküli ítéletet hozott a New York-i Suffolk megye legfelsőbb bíróságának bírája, H. Patrick Leis III. Persze a tárgyalt eset se volt mindennapi, bár csupán egy gyermekelhelyezési ügyben kellett ítélkeznie.

Csakhogy a peres felek viszonyuk felbomlása előtt poliamor kapcsolatban éltek:

Dawn és Michael Marano 2001-ben ismerkedtek össze szomszédjukkal, Andrea Garciával, aki idővel hozzájuk is költözött.

Dawn meddő volt, így férje Garciával nemzett gyereket, akit együtt is neveltek, mígnem Dawn és Andrea úgy döntöttek, hogy immár Michael nélkül élnék tovább az életük. Michael a gyermekelhelyezésért, Dawn a válásért indított pert, de az utóbbinak is tárgya volt a most tíz éves fiú elhelyezése.

Leis bíró végül mindhármuk javára ítélt. Indoklása szerint döntése logikus folyománya egy tavaly nyáron hozott, szintén újszerű ítéletnek, amelyben a bíróság elismerte a nem vérszerinti szülő jogát a gyermekhez. Leis ítélete szerint így a biológiai apa és anya mellett Dawn Maranónak is joga van a gyermekhez, akit éveken át közösen nevelt jövendőbeli exférjével és egykor közös szeretőjükkel. (Via Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.