Másodszor is megtiltotta a síposztást Juhászéknak a rendőrség

POLITIKA
2017 március 13., 10:41

Friss, ropogós a hír, húsz perce másodjára is megtiltotta a rendőrség Juhász Péternek és az Együttnek, hogy március 15-én a Nemzeti Múzeum környékén sípokat osztogassanak standokról.

link Forrás

A rendőrség a hatályos magyar törvények alapján csak akkor tilthatna be a gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvényt, amennyiben az akadályozza a népképviseleti szervek munkáját, vagy aránytalanul akadályozza a közlekedést.

Ez esetben ez kizárható, mert csak pár standot állítanának fel egy, a forgalomtól eleve elzárt területen, ahol éppen egy népképviseleti szerv sem próbálna dolgozni. Így előáll az a sajátos helyzet, hogy

március 15-én, amely egyben a sajtó- és szólásszabadság ünnepe is, a magyar rendőrség magyar állampolgárokat akadályoz alapjoguk, a szólásszabadság gyakorlásában.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.