Orbán csicskázással válaszolt Vona ügynöközésére

POLITIKA
2017 március 13., 14:39
comments 198
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
photo_camera Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vona Gábor hétfőn a parlamentben az ügynökakták nyilvánosságra nem hozását kérte számon a miniszterelnökön. A rendszerváltás legnagyobb csalódásának nevezte, hogy nem hozták teljesen nyilvánosságra az ügynöklistákat. A Jobbik elnöke abban is biztos, hogy Orbán Viktor a katonaévei alatt kapcsolatban állt a szolgálatokkal és a családjában is voltak olyanok, akik jelentettek az ÁVH-nak:

„Miniszterelnök úr, én tisztában vagyok azzal, hogy ön a katonai évei alatt kapcsolatba került a szolgálatokkal. Én azzal is tisztában vagyok, miniszterelnök úr, hogy az ön családjában is volt olyan, aki 1956-ban, a forradalom idején ügynökként dolgozott az ÁVH-nak.”

Vona azt kérte Orbántól, hogy ebben a kérdésben mutassa meg „rendszerváltó énjét”, és válaszolja meg, mi elől menekül, van-e titkolni valója.

Két évvel ezelőtt Simicska Lajos dobta be egy interjúban, hogy szerinte Orbán Viktort beszervezték a katonaságban.

A válaszában Orbán Viktor egyszerűen hazugnak nevezte Vonát. A miniszterelnök szerint az ügynökmúlttal kapcsolatban már mindent tisztáztak. Szerinte a politikai vezetők minden személyes vonatkozású adata elérhető az interneten. Az ügynökakták nyilvánosságra hozásáról pedig annyit mondott, mindent megoldanak azzal, hogy a kormány mágnesszalagokat ad át az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának a Nemzeti Emlékezet Bizottságának jelentése alapján.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
photo_camera Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vona Gábor viszontválaszát azzal kezdte, hogy „az egész világot azért nem Soros György és nem Simicska Lajos irányítja”. Szerinte Orbánnak mostanában mindenről az S betűvel kezdődő nevek jutnak eszébe, és valamiért problémái vannak ezekkel a szavakkal.

link Forrás

Azt követelte a miniszterelnöktől, mondja ki egyértelműen, soha nem volt ügynök, soha nem adott jelentést senkiről. Erre Orbán annyit válaszolt, hogy ők mindig a másik oldalon álltak: őket üldözték, őket hallgatták le, az ő lakásaikba telepítettek lehallgató készülékeket, nem működtek együtt a semmiféle állambiztonsági szolgálattal.

Orbán végül nem hagyta ki a heti simicskázását sem. A miniszterelnök szerint a Jobbik képviselői már nem a saját álláspontjukat képviselik. A Fidesz korábbi pénztárnokára utalva azt mondta, hogy a Jobbik egy nagyvállakozó zsebébe került:

„Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.