Ez minden politikus rémálma: letagadja, hogy írt valamit, miközben kivetítik a háta mögé, hogy tényleg azt írta

külföld
2017 március 14., 08:19
link Forrás

"Tisztázzuk: nem írtam ilyen posztot"

- mondta a Sky News műsorában Liam Fox brit nemzetközi kereskedelmi miniszter. A kérdés arra a posztra vonatkozott, ami szerint Nagy-Britannia a kevés EU-s országok egyike, amelyiknek "nem kell eltemetnie XX. századi történelmét".

link Forrás

Miközben pedig Liam Fox azt mondta, hogy nem írt ilyet, a háttérben a kivetítőn éppen óriási méretben látszott, hogy pontosan ezt írta.

Fox ezt nem vette észre, és továbblendült a beszélgetés.

Az idézet Fox egy 2016-os beszédéből származik. Elsőre valóban nagyon rosszul hangzik, Indiától Iránon át Kongóig valószínűleg elég sok helyen gondolják ezt máshogy a britek a XX. századi történelméről. 

A teljességhez viszont hozzátartozik, hogy a beszédben ez Nagy-Britannia "páneurópai projekttel" kapcsolatos történelmére vonatkozott, és állítólag a politikus egyik munkatársa írta ki a Twitterre a nem teljes idézetet. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.