Nem szándékosan szerepel a pornómilliárdos Gattyán György a becsapós Facebook-reklámban

INTERNET
2017 március 14., 12:40

A MILLIÁRDOS GATTYÁN GYÖRGY FELFEDI A KÖNNYŰ OTTHONI MUNKA TITKÁT (30 NAPON BELÜL FEL FOGSZ MONDANI A MUNKAHELYEDEN!)

- harsogja a szalagcím egy mostanában sokszor látható Fb-hirdetésben. A cikk formátumú hirdetés szerint egész Magyarországot megrázta az a titkos formula, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan rengeteg pénzt keressünk otthonról, természetesen munka nélkül.

A legviccesebb, hogy "Gattyán" egy adott ponton olyan érveléssel plankolja a tuti formulát a kamucikkben, mint valami divatos populista politikus:

Gattyán szerint (a tuti módszert) "Megemlíteni is veszélyes, mert a nagyhatalmú elit nem szeretné, ha az átlagmagyarnak ennyi pénze lenne. Mert minél tehetősebb a lakosság, annál kevesebb hatalmuk marad nekik. Már azért gyűlölnek, hogy ezt a titkot megosztottam!"

A kamucikk meghaladhatatlan poénja, hogy az ismeretlen szerző elköveti benne a klasszikus Budapest-Bukarest-tévesztést, mindezt egy magyar közönséget megcélzó cikkben. Így lesz a Tuti Formula egyik nagy nyertese a bukaresti Kovács Bence.

Az oldalon, ahová egy link átdob, persze szó sincs már Gattyánról meg Kovácsról. De ez is igen vicces oldal, ami a modern technológiának hála térképen mutatja meg, hol élnek a módszer magyarországi hasznélvezői. Hát a Fót melletti erdőben!

Az ügyben megkerestem Gattyán sajtósát, aki ezt írta vissza:

Az említett hirdetés visszaél Gattyán György nevével és képmásával valamint súlyosan sérti Gattyán György illetve a Docler csoport jó hírnevét, üzleti érdekeit. A cikk megtéveszti olvasóit, hiszen Gattyán György nem nyilatkozott az érintett oldalnak és ahhoz sem járult hozzá, hogy – a szerzői jog által védett – fotóját felhasználják. Az ügyben a jogi osztályunk már megtette a szükséges lépéseket, azaz az oldal illetve az érintett cikk törlésére vonatkozó jogi felszólítást küldtünk a valótlanságot tartalmazó site domain regisztrátorának, az eredeti oldal tulajdonosának, illetve a tárhely szolgáltatójának is. A jogsértő magatartás azonnali megszűntetését kértük!  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.