R. Gábor befogott egy vaddisznót, és hazavitte

ÁLLAT
2017 március 14., 10:21
comments 90

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra február 24. óta többször is illegális vadászatról tett bejelentést egy helyi vadásztársaság, ezért a Bűnügyi Osztály orvvadászat gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök vasárnap a vadásztársaság tagjainak jelzése alapján Mosonudvar külterületén igazoltattak egy terepjáróval közlekedő 35 éves férfit, akit a vadászok állítottak meg, mert nem volt a társaságuk tagja. A jármű átvizsgálásakor egy engedéllyel tartott lőfegyvert és különböző lőszereket, illetve kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. R. Gábor mosonmagyaróvári lakos a vadászathoz szükséges engedéllyel rendelkezett és egy vadásztársaság tagja volt, de az ellenőrzött vadászterületen nem volt jogosultsága a tevékenységre. A sofőrt elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi gyanúsítható a korábbi orvvadászatokkal is, amiket úgy leplezett, hogy a saját társasága beírókönyvébe beiratkozott, de utána a másik vadászterületre ment. A lelőtt vaddisznókat – ha tudta – visszavitte a saját területére. A kocsiban megtalált kábítószergyanús anyagok miatt gyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív lett.

A 35 éves gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök aznap és hétfőn is házkutatásokat tartottak az ügyben, és lőfegyvereket, lőszereket, trófeákat foglaltak le,

illetve az egyik ingatlan udvarán egy befogott, élő vaddisznót találtak.

photo_camera Fotó: police.hu

A police.hu közleményéből nem derült ki, mit keresett ott az állat, és mi volt R. Gábor terve vele.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.