Értelmi fogyatékosok, bunkók, puccsisták

POLITIKA
2017 március 15., 20:53

Miközben, pusztán ideológiai dimenziókat tekintve a Magyar Igazság és Élet Pártja de facto hatalmon van, és a miniszterelnök március 15-i beszédének szinte minden mondata Csurka István-publicisztikákból vett idézet, az egykori Csurka-párt utódai rendesen egymásnak estek.

Tegnap közöltünk egy rövid hírt az Eszlár tévé videóiról, amelyeken Tiszaeszlár polgármestere, a MIÉP nemrég megválasztott elnöke, Nagy Tibor ad elő méltóságteljes tempóban néhány eredeti gondolatot március 15-ről meg mindenről. Ezek a videók arra indították a pártbeli ellenzéket, hogy kemény szavakkal küldjék melegebb éghajlatra a pörgő nyelvű elnököt: előbb a MIÉP dunaújvárosi majd a gyulai szervezett adott ki közleményt, majdnem azonos szöveggel. A gyulai kicsit finomabb, a dunaújvárosi simán értelmi fogyatékosnak nevezi a jelenlegi pártvezetést.

link Forrás

A két közlemény lényege, hogy a dunaújvárosi illetve a gyulai szervezet szerint a párt február 26-án tartott tisztújító küldöttgyűlésén egy puccsista csoport csalással szerezte meg a párt irányítását, és a vezetésbe Csurka István örökségére méltatlan, „írástudatlan bunkók”, „értelmi fogyatékosok” kerültek.

A csoportot – a dunaújvárosi és a gyulai szervezet közleménye szerint – a MIÉP honlapjának korábbi szerkesztője, Deli Károly irányítja, az ő vezetésével sikerült elmozdítani a korábbi elnököt, dr. Fenyvessy Zoltánt, aki még őrizte a régi MIÉP szellemiségét. A két közlemény azt is kifejti, hogy éppen sok jó dolog történik az országban és határokon túl, a rendszerváltás óta most van hatalom a legnemzetibb kormány, de a korrupció például sosem látott méretek öltött.

Fájlalják azt is, hogy Csurka halála után a párt nem tudta megőrizni korábbi erejét és lendületét, elveszített sok tehetséges politikust, akik a Fideszben vagy a Jobbikban folytatták. Kocsis Máté VIII. kerületi polgármestert, Balczó Zoltánt és Szávay Istvánt név szerint is említik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.