Négy sítúrázóval végzett egy lavina az Alpok tiroli térségében

baleset
2017 március 15., 18:28
comments 43

Lavina temetett maga alá egy sítúrázó csoportot Ausztria nyugati részén, a tiroli tartományban. A 8 fős csoport 4 tagjának sikerült kiásnia magát a hó alól, és riasztani a hegyi mentőket, 4 társukat viszont már csak holtan találták meg a 2453 méter magas Joshgrubenkopf hegycsúcshoz közel eső térségben, Innsbrucktól délnyugatra.

A rendőrség szerint a lavina nem sokkal dél után zúdult le, egy kb. 700 méter széles szakaszon a Joshgrubenkopf csúcs lábához, magával sodorva a síelőket. Az áldozatok az első jelentések szerint svájciak voltak.

Ez volt az idei év eddigi legtöbb áldozatot követelő ausztriai lavinabalesete, így összesen 17-re emelkedett az idei ausztriai lavinabalesetek halálos áldozatainak száma. A 2015-16-os téli szezonban ugyanennyien, míg egy évvel korábban 27-en vesztették életüket az ausztriai hólavinákban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.