Nem lehet elérni az adóbevallási terveket a NAV honlapjáról

A NAV szerdán közölte az MTI-vel, hogy az erre a célra kialakított online felületen már március 15-től megnézhetik az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetüket azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek.

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők május 22-ig az online felületen elvileg javíthatják, kiegészíthetik a bevallási tervezetet, ha olyan jövedelmük vagy kedvezményük is volt, amely nem szerepelt a többi adat között. Ha az adózó nem változtat a tervezeten, május 22-én az lesz a hivatalos adóbevallása.

Csakhogy az oldalon nem lehet elérni a tervezeteket. 

Olvasónk jelezte, hogy nyoma sincs annak a linknek, ami átirányítana az erre kialakított online felületre. A Magyarorszag.hu-n az egyetlen lehetőség a bevallási program letöltése, a nav.gov.hu-n pedig arról tájékoztatnak, hogy márciust 15-től egy külön oldalon tudjuk majd megtekinteni.

Itt lehetne kattintani a részletekért:

  Kattintottunk:  

Igen, regisztrációnk is van:

Jó, akkor rákattintok az e-szja-ra:

Aztán nem történik semmi, csak visszadob a kezdő mezőre:

Tehát ugyanott vagyunk, mintha egyáltalán nem lenne ügyfélkapunk.Így az marad, mint az ügyfélkapuval nem rendelkezőknek, akik elvileg március 16-án éjfélig levélben, sms-ben, telefonon, a NAV honlapján vagy személyesen kérhetik, hogy az adóhatóság küldje el nekik az adóbevallási tervezetet, amelyet május 2-ig kapnak meg postán. Március 16. után már csak a NAV ügyfélszolgálatain lehet benyújtani az igénylést.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.