600 millió eurós hitelt ad az EU Ukrajnának

külföld
2017 március 16., 15:22
comments 23

Az Európai Bizottság jóvá hagyta, hogy az EU 600 millió eurós hitelt adjon Ukrajnának. Ezzel a mostani összeggel együtt 2014 óta már 2,81 milliárd euróval támogatták a háború sújtotta országot. 

Az EU által felkínált hitelkeret áprilistól lesz elérhető, és az EU vezetői azt várják tőle, hogy segít felrázni az ukrán gazdaságot. Ukrajnában nemcsak a keleti országrészben jelenlévő orosz megszállás okoz gondot, de a gazdaság is nagyon rossz állapotban van, alapvető reformokra lenne szükség. Március 20-án várhatóan az IMF is további 1 milliárd dolláros kifizetést hagy majd jóvá az összesen 17,5 milliárd dolláros támogatói keretükből. 

A Bizottság közleményében elismerte az ukrán kormány erőfeszítéseit, hogy harcoljanak az országban tapasztalható korrupció ellen és hogy reformokat vigyenek végre az energetikai és pénzügyi szektorban, valamint modernizálják a közszolgáltatásokat. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.