A szenátusi bizottság szerint semmi nem utal arra, hogy tényleg lehallgatták volna a Trump Towert

külföld
2017 március 16., 18:33
comments 87

Erről a republikánus szenátor, Richard Burr adott ki közleményt, aki a szenátus hírszerzési bizottságát is vezeti. Mint írta, semmi jelét nem találták annak, hogy a Trump Tower megfigyelés alatt állt volna a választási kampány alatt.

Ezt a vádat teljesen váratlanul dobta be nemrég Twitteren Donald Trump, azt állítva, hogy Barack Obama még elnökként lehallgatta központját, a Trump Towert. Trump semmiféle forrást vagy bizonyítékot nem közölt az állítás mellé, amit azóta egyetlen Trump-közeli forrás sem erősített meg, de Trump szóvivője legalább bedobta azt az érvet, hogy Trump nem arra gondolt, hogy Obama lehallgatta őt, amikor azt írta, hogy Obama lehallgatta őt, mert idézőjelbe tette a lehallgatást, és akkor az már mást jelent. 

Szerdán már a képviselőház hírszerzési bizottságának szintén republikánus vezetője, Devin Nunes is jelezte, hogy nem hiszi, történt volna tényleges lehallgatás a Trump Towerben.  

Trump ugyanakkor újra kiállt szerdán a lehallgatási vád mellett, a Fox Newsban arról beszélt, hogy a lehallgatás nagyon sok mindent jelenthet, és hogy a következő hetekben újabb részleteket árulhat majd el. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.