Egy 3 millió dolláros Patriot rakéta könnyedén elbánt egy 200 dolláros drónnal

hadügy
2017 március 16., 08:25
comments 107

Az amerikai hadsereg hétfőn tett fel a Youtube-ra egy videót, amin David Perkins tábornok elmeséli, hogy az USA egyik szövetségese egy 3 millió dolláros Patriot légvédelmi rakétával tett ártalmatlanná egy drónt, ami az Amazonon 200 dollárért kapható. 

A drónnak "esélye sem volt a Patriottal szemben", mondta mosolyogva a tábornok, rávilágítva a modern hadviselésben tapasztalható elképesztő aránytalanságokra. 

A hollandok és a franciák Patriotok helyett jóval olcsóbb sasokkal próbálnak védekezni a drónok ellen, Magyarországon meg egyszerűen jön a rendőr, és elveszi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.