Egy görög politikus nevében küldték a levélbombát a német pénzügyminisztériumba

külföld
2017 március 16., 09:15
comments 15

Görögországból, az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia párt elnöke, Adónisz Georgiádisz volt feladóként megjelölve azon a levélen, amiben bombát küldtek a német pénzügyminisztériumba, jelentette a görög polgári védelmi minisztérium szóvivőjére hivatkozva a német DPA hírügynökség.

"Nem vicc, sajnos igaz a történet" - erősítette meg a hírt maga Georgiádisz is. Ő azt gyanítja, hogy azért keverhették a történetbe, mert Görögországban őt még Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter barátjának tartják.

Német tisztségviselők nem közölték, hogy a levelet közvetlenül a pénzügyi tárca vezetőjének címezték-e, ahogy azt több görög sajtótermék állította. A levélbombát szakértők hatástalanították. A borítékban tűzijátékokban használatos gyúlékony anyagok voltak, amelyek súlyos sérülést is okozhattak volna. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.