Lövöldözés tört ki egy franciaországi középiskolában, többen megsebesültek

bűnügy
2017 március 16., 12:14
comments 70

A lövések a világ parfümfővárosaként ismert provence-i városban, Grasse-ban, az Alexis de Tocqueville iskolában dördültek el.

A városi önkormányzat szerint csak két diák közötti incidensről van szó. Ennek ellenére az AP értesülése szerint a francia kormány országos riadót rendelt el.
A rendőrség közlése szerint egy férfit őrizetbe vettek, egy másik embert pedig keresnek. A helyi hatóságok a Twitteren azt tanácsolták a város lakóinak, hogy maradjanak otthon. 

UPDATE:

A rendőrség őrizetbe vett egy 17 éves fiút, aki puskával, két pisztollyal és két füstgránáttal volt felfegyverkezve. 
A Reuters szerint két diák lőtt rá az iskola igazgatójára, egyiküket elfogták, a másik elmenekült. Az iskolában pánik tört ki a diákok között, akik menekülőre fogták, és a szomszédos áruházba vették be magukat.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.