Macskabotrány Angliában: a miniszterelnöki macska nem nagyon tud egerészni

ÁLLAT
2017 március 16., 19:04
comments 145

A brit kormányzati negyedben már régóta problémát okoz az egérpopuláció, ezért a legtöbb miniszternek saját macskája van. Sőt, azt is lehet tudni, hogy a nem is mindegyik macska jön ki jól egymással a Downing Streeten, a miniszterelnöki és a külügyminiszteri macska összebékítésére már macskamediátor bevetése is felmerült. 

Most ismét a miniszterelnöki macska, Larry került a brit bulvárlapok címoldalára, miután egy amúgy politikai témában dolgozó fotós megörökítette, ahogy a meglehetősen elhízott macska elfog, majd némi játék után elenged egy egeret. 

Ehhez képest a minisztériumi macskák híresen jobban teljesítenek: a külügyes Palmerston állítólag tucatjával fogja az egereket, és a pénzügyes Gladstone is sokat dicsért egérfogó. 

Larry 2011-ben került a Downing Street 10-be, David Cameron is kedvelte még miniszterelnökként, hogy reggelente általában a macska fogadta az irodai székében. Ilyenkor annyira tohonya volt, hogy alig lehetett odébb rakni. 

photo_camera (AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS)

Amikor May váltotta Cameront, több újság is beszámolt róla, hogy az új miniszterelnök inkább kutyás típus. Larry ennek ellenére maradhatott a miniszterelnöki rezidencián, ahol alighanem mostanában sem csinál leginkább semmit heverészésen kívül. (Metro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.