Sir Patrick Stewart minden nap marihuánával enyhíti ízületi fájdalmait

Egészségügy
2017 március 16., 16:55
comments 116

Miután megjelent az amerikai sajtóban, hogy a Trump-kormány esetleg hozzányúlna a marihuána szabályozásához, és visszanyesne az elmúlt évek liberalizációs lépéseiből, ismét heves vita indult meg arról, hogy mennyire jó/kártékony/haszontalan/szerencsés/stb. az egészségügyi marihuánahasználat.

Ebbe a vitába szállt be egy igen nagy név a héten: Sir Patrick Stewart.

Stewart egy közleményt adott ki, melyben az Oxford Egyetem által elindított kutatási kezdeményezés mellé állt, egyben pedig az egészségügyi célú fogyasztás mellé is. A 76 éves brit színész arról is írt, hogy naponta szív, mert ezzel csillapítja ízületi fájdalmait.

(WILLIAM VOLCOV/BRAZIL PHOTO PRESS)
photo_camera (WILLIAM VOLCOV/BRAZIL PHOTO PRESS)

A színész számára két évvel ezelőtt írta fel egy Los Angeles-i orvos receptre a füvet, azóta regisztrált eladóktól legálisan vásárol. Közleményében kitér arra is, hogy genetikai eredetű lehet a kezében tapasztalt ízületi gyulladás, anyja is hasonlótól szenvedett.

Stewart amúgy nem spanglira vagy a bongra jár rá, elsősorban sprayeket és oldatokat használ. Írt arról is, hogy a kannabisz hatóanyagú eszközöknek hála most már újra ökölbe tudja szorítani a tenyerét. Erre nemrég még képtelen lett volna. De könnyebb lett az alvás is a számára.

Nem tapasztalt viszont semmiféle negatív mellékhatást a fű alapú gyógyszerek mellé, és a marihuána mellett a másik lehetősége az lett volna, hogy szedi tovább a Advilt, Aleve-et és Naproxent, amiről tudni, hogy ártanak a májnak.

Stewart szerint nagy lépés Nagy-Britannia számára, hogy az oxfordi egyetem most támogatja azt a kutatást, amit túl sokáig fogott vissza az előítélet, a félelem és a nemtörődömség.

Nagy-Britanniában egyelőre sem a konzervatívok, sem a Munkáspárt nem állt még ki az orvosi marihuána legalizálása mellett, de a Zöldpárt és a libdemek már megtették ezt. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.