A Facebook segítségével büntetné a vallásgyalázást a pakisztáni kormány

INTERNET
2017 március 17., 5:49
comments 97

A pakisztáni hatóságok arra kérték a Facebook üzemeltetőit, hogy segítsenek nekik megtalálni azokat a pakisztániakat, akik istenkáromló tartalmat osztanak meg az oldalon. Az országban szigorúan büntetik az istenkáromlást, bizonyos esetekben akár halálbüntetést is kiszabhatnak érte. Ezeket a vádakat általában arra használják, hogy elhallgattassák a kisebbségeket.

Nawaz Sharif, az ország miniszterelnöke a héten hirdetett hadjáratot a közösségi oldalakon terjedő blaszfémia ellen. A pakisztáni belügyminiszter már az FBI-t és az oldalak üzemeltetőit is megkereste az ügy miatt. Szerinte a Facebooknak és a hasonló szolgáltatóknak meg kell osztaniuk velük, kik állnak az istenkáromló posztok mögött. Beszélt arról is, hogy a Facebook egy csapatot küld hozzájuk, de ezt az oldal nem erősítette meg. 

A Facebook egy közleményben reagált a pakisztáni kormány kérésére, amiben azt írták, megvizsgálják a megkeresést, de továbbra is figyelni fognak a magánszféra védelmére és a felhasználók jogaira. Közölték, hogy a saját felhasználói szabályaik és a vonatkozó jogszabályok alapján döntik el, hogy kiadják-e a felhasználóik adatait.

Pakisztánban gyakran cenzúrázzák az internetet, blokkolni szokták az iszlámellenes és pornográf tartalmakat. 2010-ben a Facebookot is letiltották, hogy megállítsák a Mohamed-karikatúrák terjedését. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt