Elismerte az amerikai hadsereg, hogy lebombáztak egy mecsetet Szíriában

külföld
2017 március 17., 05:25
comments 50

Az amerikai hadsereg elismerte, hogy csütörtökön az észak-szíriai Aleppó tartományban légicsapást hajtott végre, amely aktivisták szerint egy mecsetet ért, ahol legkevesebb 42 ember meghalt. Azt ugyanakkor a közel-keleti térségért felelős parancsnokság (CENTCOM) elutasította, hogy célzottan támadták volna meg az imaházat.

A falu Aleppótól nyugatra fekszik, és a kormányellene lázadók ellenőrzése alatt áll.John J. Thomas ezredes, a CENTCOM szóvivője elmondta, nem mecsetet célozták, hanem az imaháztól 15 méterre fekvő épületet, ahol az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai gyűlést tartottak. Hozzátette, hogy a civil áldozatok miatt az amerikai hadsereg vizsgálatot indít. (FAZ/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.