Kovács a ZDF-nek: Nem lehet összekapcsolni, hogy Magyarország az uniós támogatások egyik legnagyobb haszonélvezője, mégsem akar menekülteket befogadni

külföld
2017 március 17., 20:22
comments 325

A ZDF német országos közszolgálati televízió pénteki  Mit kezdjünk Európával? című műsorában beszélgettek a magyar kormányszóvivővel. Kovács Zoltán arra a felvetésre, hogy Magyarország az uniós támogatások legnagyobb haszonélvezői közé tartozik, mégsem akar menekülteket befogadni, úgy reagált, hogy 

a két ügyet nem lehet összekapcsolni, Európát pedig nem menekültválság sújtja.

A kormányszóvivő szerint "interkontinentális szintű tömeges migrációról" van szó, eszerint is kéne eljárni. Ennek pedig semmi köze az uniós strukturális alapokból származó támogatásokhoz, tette hozzá Kovács. 

Magyarország nem szegi meg az európai és nemzetközi menekültügyi előírásokat, jelentette ki Kovács, majd hozzátette, hogy 

nem létezik arra vonatkozó alapvető emberi jog, hogy mindenki szabadon megválaszthatja, melyik országban kíván védelmet kérni. 

A kormányszóvivő szerint a baloldali politikusok  "meghívják az embereket az egész világból", és arra ösztönzik őket, hogy illegális határátlépéssel szegjék meg a nemzetközi jogot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt