A Heineken az EU-bíróságon támadja meg az Igazi Csíki Sört

Tbg
élelmiszer
2017 március 18., 12:09
comments 223

A Heineken a közelmúltban megtámadta az EU Törvényszékén a Csíki Sörnek nyújtott európai uniós védjegyet, közölte az Európai Bíróság pénteken megjelent hírlevele.

A Bruxinfó híre szerint „a holland cég az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának azt a határozatát támadja, amellyel e hivatal az Igazi Csíki Sört gyártó vállalkozás egyik tulajdonosának javára európai uniós védjegyként bejegyezte a „Csíki Sör” védjegyet.

A Ciuc Premium márkát tulajdonló Heineken szerint ugyanis a Csíki Sör márkaelnevezés sérti az általuk már korábban európai és román védjegyként is bejegyzett „CIUC PREMIUM”  és “CIUC” márkákat, amelyek magyarul Csík-et vagy csíki-t jelentenek.

A magyar kormány legújabb határon túli háborújáról, illetve a két sörmárka kapcsolatáról, történetéről szuper cikkeket írt az erdélyi Főtér (1., 2.), de a Sörgeeken is lehet olvasni róla hátterezős posztot. (Napi.hu/Bruxinfó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.