A Heineken az EU-bíróságon támadja meg az Igazi Csíki Sört

Tbg
2017 március 18., szombat 12:09
224

A Heineken a közelmúltban megtámadta az EU Törvényszékén a Csíki Sörnek nyújtott európai uniós védjegyet, közölte az Európai Bíróság pénteken megjelent hírlevele.

A Bruxinfó híre szerint „a holland cég az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának azt a határozatát támadja, amellyel e hivatal az Igazi Csíki Sört gyártó vállalkozás egyik tulajdonosának javára európai uniós védjegyként bejegyezte a „Csíki Sör” védjegyet.

A Ciuc Premium márkát tulajdonló Heineken szerint ugyanis a Csíki Sör márkaelnevezés sérti az általuk már korábban európai és román védjegyként is bejegyzett „CIUC PREMIUM”  és “CIUC” márkákat, amelyek magyarul Csík-et vagy csíki-t jelentenek.

A magyar kormány legújabb határon túli háborújáról, illetve a két sörmárka kapcsolatáról, történetéről szuper cikkeket írt az erdélyi Főtér (1., 2.), de a Sörgeeken is lehet olvasni róla hátterezős posztot. (Napi.hu/Bruxinfó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt