Lavina ölt meg egy magyar síelőt Grúziában

baleset
2017 március 18., 17:41
comments 27
Gudauri. Fotó: Wikimedia Commons
photo_camera Gudauri. Fotó: Wikimedia Commons

Tbiliszi városától északra, a Gudauri sícentrum közelében pénteken meghalt egy magyar turista. A helyi lapok szerint az elhunytat még nem azonosították, de az biztos, hogy egy 40 év körüli férfi az áldozat.

A síelő több társával együtt siklott, amikor letért a kijelölt pályáról, szerencsétlenségére pedig épp ekkor indult meg egy nagyobb lavina a hegyoldalban, ami aztán maga alá temette. Hiába sikerült gyorsan (pár perc alatt) kimenteni a hótömeg alól, az életét már nem lehetett megmenteni. 

Az esetről beszámoló grúziai dfwatch.net megjegyzi, hogy nem ritkák a lavinák a késői szezonban, mert az olvadó hó könnyebben megindul. 

Grúziában tartózkodik jelenleg Szijjártó Péter és egy jelentősebb magyar delegáció, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a magyar síelőnek volt-e bármi köze a küldöttséghez. A magyar külügyminiszter pénteken Giorgij Kvirikashvili miniszterelnökkel találkozott. (dfwatch.net via ripost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.