Lavina ölt meg egy magyar síelőt Grúziában

Gudauri. Fotó: Wikimedia Commons

Tbiliszi városától északra, a Gudauri sícentrum közelében pénteken meghalt egy magyar turista. A helyi lapok szerint az elhunytat még nem azonosították, de az biztos, hogy egy 40 év körüli férfi az áldozat.

A síelő több társával együtt siklott, amikor letért a kijelölt pályáról, szerencsétlenségére pedig épp ekkor indult meg egy nagyobb lavina a hegyoldalban, ami aztán maga alá temette. Hiába sikerült gyorsan (pár perc alatt) kimenteni a hótömeg alól, az életét már nem lehetett megmenteni. 

Az esetről beszámoló grúziai dfwatch.net megjegyzi, hogy nem ritkák a lavinák a késői szezonban, mert az olvadó hó könnyebben megindul. 

Grúziában tartózkodik jelenleg Szijjártó Péter és egy jelentősebb magyar delegáció, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a magyar síelőnek volt-e bármi köze a küldöttséghez. A magyar külügyminiszter pénteken Giorgij Kvirikashvili miniszterelnökkel találkozott. (dfwatch.net via ripost)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.