Lelőttek egy férfit a párizsi Orly repülőtéren

Tbg
külföld
2017 március 18., 08:53
comments 39
  • Egy férfit lelőttek a biztonságiak a párizsi Orly reptéren
  • A repterek kiürítették, lezárták, a járatokat elterelik
  • Közben meglőttek egy rendőrt Párizstól északra, de egyelőre nem találtak összefüggést a két eset között

A férfi, miután elvette egy biztonsági műveltben részt vevő katona fegyverét, bemenekült a repülőtér egyik üzletébe.

A biztonsági erők lelőtték a férfit, közölte a minisztérium szóvivője. Senki más nem sérült meg az incidensben.

„A Tel Aviv-i járatra várakoztunk, amikor a közelből 3-4 lövést hallottunk” - idéz az AFP egy szemtanút, Franck Lecamot, aki megerősítette, hogy evakuálták a repteret, jelenleg is kint várakoznak az utasok a bejárattól kétszáz méterre. 

Az evakuálásról az RT közölt helyszíni videót.

„Rendőrök, katonák vannak mindenhol. Az egyik biztonsági őr azt mondta nekünk, a lövöldözés a 37-38-as kapuknál történt, ahol a Turkish Airlines járatára várakoztak.”

Felfüggesztettek minden légi járatot az Orly repülőtér mindkét terminálján. Egyes érkező járatokat a Párizstól északra lévő Charles de Gaulle repülőtérre irányítanak át. 

Kapcsolódó hír, de egyelőre nem látni összefüggést a reptéri támadással az, hogy meglőttek egy rendőrt Párizstól északra egy útellenőrzés során. Erről is a francia belügyminisztérium számolt be.

Címlapkép: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

 (MTI/Guardian/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.