Műhelytitok: a 444-nek folyamatosan üzennek Argentínából a Facebookon

444
2017 március 18., 09:44
comments 94

Ezen a szürke szombaton megosztjuk az olvasókkal egy eddig ismeretlen, mérsékelten érdekes hozadékát annak, hogy négy évvel ezelőtt 444-nek neveztük el az oldalt.

A 444 Facebook-oldalán egy ideje, rendszeresen kapunk spanyolos nevű facebookozóktól rövid, egykarakteres, vagy egy számsort tartalmazó üzeneteket. Legtöbbször viszont csak annyit írnak, hogy „saldo”.

Néhány, a legújabb, 444-nek küldött latin-amerikai üzenetekből
photo_camera Néhány, a legújabb, 444-nek küldött latin-amerikai üzenetekből

Mint kiderült, az üzenetek Argentínából jönnek. Minden jel szerint azért, mert a helyi, Movistar nevű mobilszolgáltatónál van olyan opció, hogy ha meg akarod tudni az egyenleged állását, a 444-es telefonszámra kell küldened a „saldo”, azaz egyenleg szót. És hát úgy tűnik, az emberek jelentős része összekeveri az SMS-t a Facebook-üzenettel. De nincs ezzel semmi gond, ilyen ez az argentin stílus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.