A biztonsági kamerák felvételei az Orly-n katonanőre támadó terroristáról

Kiszivárogtak a videofelvételek a párizsi Orly repülőtéren szombaton elkövetett támadásról. A 39 éves francia Ziyed Ben Belgacem rátámadt egy járőrszolgálatot végző katonanőre, mielőtt két másik katona lelőtte volna. 

Az AFP úgy tudja, hogy a tunéziai származású férfi szervezetében alkoholt és kábítószert is találtak a boncoláskor. Literenként 0,93 gramm alkoholt mutattak ki a vérében, s emellett kokain és kannabisz nyomait is megtalálták. Az ügyészség szerint mielőtt megpróbálta volna megszerezni a katonanő gépkarabélyát, azt kiáltotta: meg akar halni Allahért, légpisztolyt nyomott a nő fejéhez. Hogy miért követte el tettét, nem tudni. A francia hatóságok terrorcselekmény ügyében nyomoznak a többszörösen visszaeső bűnöző ügyében, aki állítólag 2011-2012-ben a börtönben került kapcsolatba iszlamista radikálisokkal, a 2015 novemberi párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot keretében nála is tartottak házkutatást, de nem találtak radikalizálódásra utaló jeleket. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.