A biztonsági kamerák felvételei az Orly-n katonanőre támadó terroristáról

külföld
2017 március 20., 20:30

Kiszivárogtak a videofelvételek a párizsi Orly repülőtéren szombaton elkövetett támadásról. A 39 éves francia Ziyed Ben Belgacem rátámadt egy járőrszolgálatot végző katonanőre, mielőtt két másik katona lelőtte volna. 

link Forrás

Az AFP úgy tudja, hogy a tunéziai származású férfi szervezetében alkoholt és kábítószert is találtak a boncoláskor. Literenként 0,93 gramm alkoholt mutattak ki a vérében, s emellett kokain és kannabisz nyomait is megtalálták. Az ügyészség szerint mielőtt megpróbálta volna megszerezni a katonanő gépkarabélyát, azt kiáltotta: meg akar halni Allahért, légpisztolyt nyomott a nő fejéhez. Hogy miért követte el tettét, nem tudni. A francia hatóságok terrorcselekmény ügyében nyomoznak a többszörösen visszaeső bűnöző ügyében, aki állítólag 2011-2012-ben a börtönben került kapcsolatba iszlamista radikálisokkal, a 2015 novemberi párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot keretében nála is tartottak házkutatást, de nem találtak radikalizálódásra utaló jeleket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.