A vezérkari főnök szerint akár meg is duplázható a határnál szolgáló katonák száma

migráció
2017 március 20., 20:12
comments 164

A Honvéd Vezérkar Főnöke hétfő este az M1 hírcsatornán a déli határnál átadott határvédelmi bázisokról elmondta, hogy azok bővíthetőek, így akár meg is duplázható az ott szolgálatot teljesítők létszáma. Igaz, a rendőrség adatai szerint az elmúlt négy napban egyetlen illegális határátlépőt sem fogtak el a kerítésnél. 

Benkő Tibor szerint eddig is fontos szempont volt, hogy a határvédelmi feladatokban résztvevő katonák számára minél komfortosabb elhelyezést biztosítsanak. De eddig az volt, hogy valakinek egy órát kellett utaznia a szolgálati helyére, majd ugyanennyit haza, így ez 12 órás szolgálatnál 13-14 órás igénybevételt jelentett. A déli határkerítésnél szolgáló katonák elhelyezésére négy határvédelmi bázis épült, az utolsó ilyen létesítményt hétfőn adták át Hercegszántón. 

A bázis konténerei között vannak lakó- és étkezőkonténerek is, illetve orvosi rendelő és más kiszolgáló helyiségek, mint például mosókonyha, kultúrhelyiség. Az internetelérés is biztosított, mondta Benkő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.