A vezérkari főnök szerint akár meg is duplázható a határnál szolgáló katonák száma

A Honvéd Vezérkar Főnöke hétfő este az M1 hírcsatornán a déli határnál átadott határvédelmi bázisokról elmondta, hogy azok bővíthetőek, így akár meg is duplázható az ott szolgálatot teljesítők létszáma. Igaz, a rendőrség adatai szerint az elmúlt négy napban egyetlen illegális határátlépőt sem fogtak el a kerítésnél. 

Benkő Tibor szerint eddig is fontos szempont volt, hogy a határvédelmi feladatokban résztvevő katonák számára minél komfortosabb elhelyezést biztosítsanak. De eddig az volt, hogy valakinek egy órát kellett utaznia a szolgálati helyére, majd ugyanennyit haza, így ez 12 órás szolgálatnál 13-14 órás igénybevételt jelentett. A déli határkerítésnél szolgáló katonák elhelyezésére négy határvédelmi bázis épült, az utolsó ilyen létesítményt hétfőn adták át Hercegszántón. 

A bázis konténerei között vannak lakó- és étkezőkonténerek is, illetve orvosi rendelő és más kiszolgáló helyiségek, mint például mosókonyha, kultúrhelyiség. Az internetelérés is biztosított, mondta Benkő. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.