Alig várom, hogy elmehessek a bíróságra és végre belenézhessek a fickó szemébe

ÁLLAT
2017 március 20., 13:37
comments 410


photo_camera Florence Debove, a lelőtt kutya gazdája.

Alig várom, hogy elmehessek a bíróságra és végre belenézhessek a fickó szemébe, nagyon türelmetlen vagyok 

- mondta a 444-nek Florence Debove, annak a francia pásztorkutyának a gazdája, akit 2016. szeptemberében egy nemzetközi kerékpárúton lőtt agyon egy szalkszentmártoni vadász, akit ezután a helyi vadásztársaság elnöke és a helyi rendőrség is megpróbált fedezni. Ma írtuk meg, hogy a rendőrség lezárta a nyomozást és a papírokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

link Forrás

Annak örülök, hogy a gyilkosnak most meg kell magyaráznia a tetteit, ahelyett, hogy elmenekülne, amint azt meg is próbálta. Lerombolta az életem egy részét, egy hegységnyi erőszakot szabadítva rám a puskájával 

- fogalmazott a lelőtt Mamadou tulajdonosa. 

Most Franciaországban vagyok, de továbbra is foglalkoztatnak a magyarországi kutyalelövések. Azért sajnálom, hogy távol vagyok, mert így nem tudok aktívan fellépni a változásokért, nem tudok más lelőtt kutyák gazdáival beszélgetni, amit egyébként szívesen megtennék.

Mamadou, az agyonlőtt kutya
photo_camera Mamadou

A pásztornő reméli, hogy változni fog a magyar vadászati törvény, mindenki biztonsága érdekében. 

A végéig követni fogom Mama (a Mamadou becézése) ügyét. Az a fő célom az idei évre, hogy hűséges maradjak Mamához. Amikor meghalt, úgy gondoltam, hogy soha többé nem fogok pásztorkodni, de Franciaország nagy hegyei végül visszahívtak. Mivel nem akartam más kutyával dolgozni, végül találtam egy hegységet, ahol kutya nélkül tudok foglalkozni egy kecskenyájjal. (Tejelő kecskékről van szó, ezért nem olyan vadak.) De mindenképpen furcsa lesz újra pásztorkodni mindazok után, ami történt, és egészen biztos, hogy Mama is nagyon fog hiányozni

- mondta a fiatal nő a 444-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.