Angela Merkel: A török politikusok hagyjanak fel a náci praktikák emlegetésével

A hannoveri informatikai kiállításon, a CeBIT-en ismét határozottan kijelentette Angela Merkelt, hogy

"továbbra is érvényben van az a követelésem, hogy Törökország hagyja abba az összehasonlítgatásokat a nácizmussal és ebben nincs ha és de."

 A kancellár emlékeztetett arra, hogy a német külügyminisztérium a napokban szóbeli jegyzékben félreérthetetlenül figyelmeztette Ankarát, hogy a török politikusok csak akkor szólalhatnak fel Németországban, ha tartják magukat az ország törvényeihez, amelyek kifejezetten tiltják a kormány rosszindulatú becsmérlését. Recep Tayyip Erdogan török elnök legutóbb vasárnap vádolta "náci módszerek" alkalmazásával Németországot az elnöki rendszer bevezetéséről szóló törökországi referendumhoz támogatást kereső gyűlések betiltása miatt. 

"Sajnos azt tapasztaljuk, hogy ezek az összehasonlítgatások nem szűnnek meg, Nem fogjuk eltűrni az összes tabu megsértését,"

mondta Merkel, majd hozzátette, hogy "a német kormány fenntartja magának a jogot arra, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket, beleértve a rendezvények jóváhagyásának felülvizsgálatát is." 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.