Azt mondták a srácnak, hogy nem mer beugrani a krokodiloktól hemzsegő folyóba

Egy fiatal bordás krokodil, falatozás közben. Fotó: Kat Clay / Wikimedia Commons CC BY 2.0

Műteni kellett azt a 18 éves ausztrál fiút, aki fogadásból beugrott egy krokodiloktól hemzsegő folyóba Ausztrália Queensland államának északi részén, Innisfailben.

A Johnston folyó a krokodilok élőhelye, ezért nem is nagyon szokás fürdeni benne. De Lee de Paauw vasárnap hajnali fél háromkor mégis beugrott egy mólóról, mert a barátai azzal cukkolták, hogy nem meri.

Merte, vesztére.

Egy állat azonnal megtámadta, a jelentések szerint "jelentős sérüléseket szenvedett a karján és a kezén".

A fiút kezelő kórház egyik vezetője, Rita Kelly szerint a szemtanúk ugyan nem láttak krokodilt, de a sérülései alapján de Paauw-t egyértelműen krokodil támadta meg.

"Remélhetőleg a sebészeknek sikerül segíteniük rajta és helyreállítaniuk a kezét" - mondta az esetről Neil Noble mentős, aki az elsők közt érkezett a helyszínre. "Hálásak vagyunk, hogy egyáltalán túlélte az esetet, ami akár halálos is lehetett volna".

Egy helyi túravezető, Brenton Gangemi szerint a fiút egy helyben ismert bordás krokodil, egy 3,5-4 méteres hím támadhatta meg, amit gyakran látnak arrafelé. De az sem zárható ki, hogy valójában bikacápa-támadás áldozatául esett, mert azok is gyakoriak arrafelé. (Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.