Gigantikus albán kakason ámul az internet

"A Twitter mostantól nem politikai vitákra való, hanem arra, hogy egy hatalmas baromfiról beszéljünk. Mindenki tegyen úgy, mintha csak a nagy baromfikról tudna sokat" - találta fején a szöget Matt Lubchansky, akinek látszólag kicsit elege lett belőle, hogy a hétvégén mindenki csak egy gigantikus kakassal tudott törődni.

A hatalmas állatról készült videót Fitim Sejfijaj posztolta a Facebookra Albániából. Én megértem, valóban lenyűgöző állatot sikerült lefilmeznie, nézzék:

A kakas tényleg akkora, hogy többen fake newst kiáltottak, gyanítván, hogy valójában egy kakasnak öltözött ember szerepel a videón.

Egy 3,5 hónapos brahmatyúk Thomas Vlerick farmjáról. Fotó: Thomas Vlerick / Flickr CC BY 2.0

Pedig nem. A képen látható kakas elég jól azonosíthatóan egy Brahma, vagyis egy, a 19. század közepén kitenyésztett európai házityúkfajta, aminek a hímjei átlagosan is 5,5 kilósra híznak. Tojásaik is hatalmasak, 55-60 grammosak. És kevés jobban kinéző baromfi van náluk a világon, talán csak a selyemtyúk versenyezhet velük küllemben. (Via Newshub)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.