Ittas és bódult volt a párizsi reptéren katonára támadó férfi

külföld
2017 március 20., 04:17
comments 17
A francia rendőrségi elitkommandó, a RAID tagjai és tűzoltók érkeznek az Orly reptérre Belgacem támadása után. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
photo_camera A francia rendőrségi elitkommandó, a RAID tagjai és tűzoltók érkeznek az Orly reptérre Belgacem támadása után. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

A boncolás során bebizonyosodott, hogy az Orly reptéren őrködő katonára támadó férfi nem volt józan. A 39 éves francia Ziyed Ben Belgacem szombaton próbálta megszerezni egy, a reptéren őrködő katona fegyverét:

légpisztolyt nyomott a fejéhez,

de agyonlőtték.

Belgacem büntetett előéletű, többszörösen visszaeső bűnöző volt. 2009-ben kábítószer-kereskedelem miatt ítélték el, a börtönben radikalizálódott, szélsőséges nézetek befolyása alá került. A támadáskor az ügyészség vádjai szerint azt kiáltotta, hogy meg akar halni Allahért.

Családja szerint viszont valójában nem volt vallásos. Apja szerint sosem imádkozott, ellenben rendszeresen ivott és füvezett. Nem volt ez máshogy a támadás napján sem, a boncolásakor végzett vizsgálatok szerint részeg volt, vérében literenként 0,93 gramm alkoholt mértek, és még kábítószerek, kannabizs és kokain nyomait is megtalálták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.