Egy helyi civil szervezet miatt zárták be a tihanyi kilátót, amit Fazekas Sándor csak nemrég adott át

természet
2017 március 21., 21:06
comments 87

Hiába volt ott tavaly novemberben Fazekas Sándor is a tihanyi kilátó átadásánál, Bakonyerdő Zrt.-nek hétfőn figyelmeztetnie kellett a kirándulókat, hogy nem mehetnek fel az Őrtorony kilátóba, mert még nincs meg az épület használatbavételi engedélye. A 15 méter magas kilátó 40 millió forintba került, ebből 15 milliót Fazekas minisztériuma adott.  

Fotó: Facebook/Fazekas Sándor
photo_camera A kilátót a miniszter is megmászta -  Fotó: Facebook/Fazekas Sándor

Az erről kiadott közleményében a Bakonyerdő Zrt. hangsúlyozta, hogy az építkezés jogerős építési engedély birtokában kezdődött meg. Az építménnyel kapcsolatban pedig semmilyen műszaki probléma nem merült fel. 

A Bakonyerdő Zrt. azzal magyarázta használatbavételi engedély hiányát, hogy a jogerős építési engedély ellen egy helyi civil szervezet, Sajkodért Egyesület kifogást nyújtott be, ami miatt az építésügyi hatóság új engedélyeztetési eljárást rendelt el. Márpedig  újraindított eljárás befejezéséig, vagy az ideiglenes használatba vételi engedély megszerzéséig a kilátó nem látogatható. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.