Egy helyi civil szervezet miatt zárták be a tihanyi kilátót, amit Fazekas Sándor csak nemrég adott át

természet
2017 március 21., 21:06
comments 87

Hiába volt ott tavaly novemberben Fazekas Sándor is a tihanyi kilátó átadásánál, Bakonyerdő Zrt.-nek hétfőn figyelmeztetnie kellett a kirándulókat, hogy nem mehetnek fel az Őrtorony kilátóba, mert még nincs meg az épület használatbavételi engedélye. A 15 méter magas kilátó 40 millió forintba került, ebből 15 milliót Fazekas minisztériuma adott.  

photo_camera A kilátót a miniszter is megmászta -  Fotó: Facebook/Fazekas Sándor

Az erről kiadott közleményében a Bakonyerdő Zrt. hangsúlyozta, hogy az építkezés jogerős építési engedély birtokában kezdődött meg. Az építménnyel kapcsolatban pedig semmilyen műszaki probléma nem merült fel. 

A Bakonyerdő Zrt. azzal magyarázta használatbavételi engedély hiányát, hogy a jogerős építési engedély ellen egy helyi civil szervezet, Sajkodért Egyesület kifogást nyújtott be, ami miatt az építésügyi hatóság új engedélyeztetési eljárást rendelt el. Márpedig  újraindított eljárás befejezéséig, vagy az ideiglenes használatba vételi engedély megszerzéséig a kilátó nem látogatható. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt