Egy lépéssel közelebb került a gulyásleves ahhoz, hogy végre hungarikummá váljon

gurítás
2017 március 21., 22:01

Fazekas Sándor kedden a hungarikumnak számító Egerben jelentette be, hogy a Hungarikum Bizottság újabb hungarikumokat nyilvánított hungarikummá:

  •  az Egri Bikavért, 
  • a Kodály-módszert, 
  • a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, 
  • és a tiszai halászlét.
Nagy nap volt ez a mai - Fotó: MTI/Komka Péter
photo_camera Nagy nap volt ez a mai - Fotó: MTI/Komka Péter

Jó hír, hogy kilenc új értékkel bővült a hungarikumok előszobájának számító  Magyar Értéktár. Bekerült 

  • a magyar gulyásleves,
  •  az erdélyi polihisztor, építész, kultúrpolitikus Kós Károly életműve,
  •  a Magyar Huszár,
  • az aradi Szabadság-szobor, 
  •  a Feszty-Körkép,
  • a modern magyar festészetet elindító nagybányai művésztelep és festőiskola,
  •  a Csabai Kolbászfesztivál,
  •   Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő életműve,
  • és Torockó épített öröksége.

Fazekas Sándor kiemelte, hogy a régi és a mostani értékek harmóniáját jelentik ezek a döntések, mutatják, hogy a régmúlt és a közelmúlt magyarsága egyaránt csúcsteljesítményekre képes. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.