Tiborcz üzlettársa építhet hétszintes hotelt az Instant helyén

gazdaság
2017 március 21., 17:50
comments 148

A Rockwood Ingatlan Kft. épít hotelt az Instant helyén, a Nagymező utca 38-ban – írja a 24.hu.

A Rockwood Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa 2016 nyara óta az az Erdei Bálint, aki Tiborcz Istvánnal együtt indította el a vidéki közvilágítási közbeszerzéseket letaroló Elios Zrt.-t, még 2009-ben ES Holding néven, majd számtalan cégben voltak benne közösen. Egy korábbi interjúban ezt mondta Tiborczról: „Istvánnal régóta ismerjük egymást. Egy közös ismerősön keresztül találkoztunk. Mindjárt felismertük egymásban a lehetőséget, és jól kiegészítettük egymást.” 

Mind a Rockwood Kft., mind Erdei résztulajdonos cége, a Woody Kft. ugyanott van bejegyezve, ahol az Elios, a Szilágyi Dezső tér 1. alatt. A Woody Kft-ben Erdei tulajdonrészéből 3 millió forint pénzbeli hozzájárulás, a maradék 24 millió viszont Erdeinek a Green Universe Kft-vel szembeni követelése; a Green Universe volt az a cég, ami korábban megvette Tiborcz és Erdei profitgyárát, az Eliost. (2016 nyara előtt két ciprusi cég birtokolta a Rockwood Kft-t; ezek itthoni kézbesítési megbízottja ugyanaz az ügyvéd volt, aki Erdei cégügyeiben is eljár.) 

A tervezett hotel NM38 néven fut, és a honlapon található tervek alapján így fog kinézni:

A projektet a hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint az OTP hitelezi mintegy 3,3 millió euróval, azaz egymilliárd forinttal.

Az épületre ráépítenek egy jó magas, műgyanta bevonatú valamit:

A Rockwood honlapján egyébként ott van egy Bicskére tervezett golf country club hosszú ideje nem frissült honlapja is, ami biztosan nem jött össze: az Oak Valley projektcég birtokában lévő telkeket pedig a Mészáros Lőrinc-féle Búzakalász 66 vásárolta fel, írta korábban a 24.hu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.