A kormány engedélyezte az átláthatatlan közpénzszórást kommunikációs célokra

POLITIKA
2017 március 22., 06:05

A Magyar Közlönyből tudni, hogy a kormány egyszerűen kitörölte a Nemzeti Kommunikációs Hivatalról (NKOH) és a kormányzati kommunikációs beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről szóló rendeletéből azt a részt, ami

szankcionálta azokat a szervezeteket, amik nem teljesítettét az átláthatósági kötelességeket.

A Népszava szerint tehát a jövőben a szabályszegőknek nem kell perrel, vagy kártérítéssel számolniuk. Például nem lesz következménye annak, ha egy kormányzati szerint a közbeszerzés becsült értékének megállapításakor nem veszi figyelembe a közbeszerzési törvény vonatkozó rendelkezéseit. Ugyanígy nem lesz következménye annak, ha valamelyik szervezet a Kommunikációs Hivatal tudta nélkül köt szponzori szerződéseket. 

2016

Ezzel egy időben egy új, közbeszerzési kategóriát hoztak létre:

"kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs feladatok" 

közé tartozik ezután minden olyan tender, ami egy "részben vagy egészben központi költségvetési támogatásból megvalósítandó, legalább 100 millió forint teljes költségigényű beruházáshoz" tartozik, és értéke eléri az uniós közbeszerzési értékhatárt. (Népszava)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.