A tulajdonos tudta nélkül adott el házat, körözik Mindszent korábbi jegyzőjét

A bírósági tárgyalásokra nem ment el, telefonján nem elérhető, a rendőrök is hiába keresték Mindszent korábbi jegyzőjét Hevesi Tamát, aki ellen ezután elfogatóparancsot adtak ki. Hevesit március 14-e óta keresteti a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság, csalás miatt, írja a Délmagyar

Az egykori jegyzőnek két ügy miatt kell felelnie a bíróság előtt: 

  • 2011-ben a tulajdonos tudta nélkül adott egy mindszenti házat. Az ügylethez felhasznált egy már elhunyt ügyvédtől származó okiratot, amire ráhamisítva a gazda aláírását.
  • A mindszenti sportegyesület vezetőjeként 2010 és 2013 között több embertől kér kölcsön összesen 9 millió 400 ezer forintot arra hivatkozva, hogy pályázaton nyert az egylet, de szükség van önerőre. A pénzt nem adta vissza, sőt az egyesület számlájáról több mint 2 millió forintot vett fel, mindenféle elszámolás nélkül. 

A Délmagyar szerint egyszer ment el egy tárgyalására, ahol kijelentette: 

szó sincs bűncselekményről, ezek az ügyletek nem a büntető-, hanem a polgári bíróságra tartoznak, és vele szemben elfogult a rendőrség és a vásárhelyi ügyészség. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.