Antirasszista díjat kaptak mindazok, akik Bayer Zsolt miatt visszaadták a lovagkeresztjüket

POLITIKA
2017 március 22., 10:12
comments 79

Tegnap, március 21-én, a faji megkülönböztetés elleni nemzetközi küzdelem napján Radnóti Miklósról elnevezett antirasszista díjjal tüntették ki azokat a művészeket, tudósokat és közéleti személyiségeket, akik Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt visszaadták állami kitüntetésüket.

A közösen kitüntetettek mellett Radnóti-díjat kapott Beer Miklós váci püspök, Csillag Ádám dokumentumfilm-rendező, Daróczi Ágnes kulturális menedzser, Fullajtár Andrea színművész, Görgey Gábor író, Gurmai Zita (MSZP), az Európai Szocialista Párt nőtagozatának elnöke, Keleti Éva fotóművész, Komoróczy Géza történész, író, Nagyváradi Szűcs Mihály, a MEASZ alelnöke, a Raoul Wallenberg egyesület, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön dolgozói és a Sátoraljaújhelyi Szent István római katolikus egyházközség közösen, Sebes György, a Népszava újságírója, Pavol Seckár, a Szlovák Antifasiszta Harcosok Szövetsége elnöke, Szonderik Gyula, a MEASZ XIX. kerületi szervezetének elnöke, Trom András újságíró és Vince Mátyás újságíró, az MTI korábbi elnöke. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.