Trump tanácsadóival, köztük Gorka Sebestyénnel egyeztetett Szijjártó

külföld
2017 március 22., 07:14
comments 33

Miután kedden megnyitotta a magyar nagykövetség új épületét, Donald Trump amerikai elnök két befolyásos tanácsadójával is tárgyalt Szijjártó Péter Washingtonban. Az MTI tájékoztatása szerint a magyar külügyminiszter Gorka Sebestyén biztonságpolitikai tanácsadóval, és Jason Greenblatt nemzetközi tárgyalásokért felelős elnöki különmegbízottal egyeztetett.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélését folytat Gorka Sebestyén elnöki külügyi és nemzetbiztonsági tanácsossal Washingtonban 2017. március 21-én.
photo_camera Szijjártó Gorka Sebestyénnel. MTI Fotó: KKM

A külügyminiszter kedden este munkavacsorán találkozott az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács néhány tagjával. Beszédében kijelentette, hogy az átalakulóban lévő új amerikai gazdaságpolitika új helyzetet teremt a világgazdaságban is. Magyarország eltökélt abban, hogy erősítse versenyképességét,

ehhez a magyar kormány patrióta gazdaságpolitikát választotta,

tette hozzá Szijjártó. A külügyminiszter ezt "nem hagyományos gazdaságpolitikaként" nevezte, és fő elemeként az adócsökkentést emelte ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.