A gyalogosok közé hajtott egy autós Antwerpenben, de senki sem sérült meg

Terrorizmus
2017 március 23., 14:44
comments 116

Járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg – közölte a La Libre Belgique.

Serge Muyters, az antwerpeni rendőrség vezetője elmondta, hogy a flamand város legkedveltebb, az autóforgalom elől elzárt sétálóutcájában minden járókelő el tudott menekülni a nagy sebességgel közlekedő francia rendszámú autó elől. Az autót járőröző katonák megpróbálták feltartóztatni, de az gyorsítva továbbhajtott a kikötők irányába, ahol rövid üldözés után sikerült megállítani.

A rendőrkapitány elmondta, hogy a terepszínű ruhát viselő észak-afrikai származású férfit előállították. Az 1977-ben született, francia állampolgárságú, Mohamed R. autójában a hadsereg helyszínre kiérkező aknamentesítő szolgálata több lőfegyvert és egy egyelőre ismeretlen folyadékkal teli kannát talált.

A tartományban hármas, azaz „súlyos” fokozaton marad a terrorkészültségi szint, ami azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, „lehetséges és valószínű” terrortámadás. Bart De Wever, Antwerpen polgármestere újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy egy „lehetséges terrortámadást” sikerült megakadályozni, a városban katonai és rendőri jelenlét növelésével megerősítették a nagy tömegeket vonzó helyszínek ellenőrzését.

Charles Michel belga miniszterelnök Twitter-üzenetében arról biztosította Antwerpen és egész Belgium lakosságát, hogy a kormány továbbra is éber és cselekvésre kész. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt